flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Наказ голови суду Про встановлення особливого режиму роботи суду на час карантину

15 жовтня 2020, 15:53

Ковпаківський районний суд м. Суми

НАКАЗ № 22- ОД

від 15 жовтня 2020 року м. Суми

Про встановлення особливого режиму
роботи суду на час карантину

З метою запобігання виникненню та поширенню гострих респіраторних захворювань та коронавірусу COVID -19, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 211 « Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID -19» через спалах у світі коронавірусу, листа Ради суддів України від 16.03.2020 № 9рс-186/20, у зв’язку з продовженням адаптивного карантину в Україні до 31 грудня,-

НАКАЗУЮ:

1. На період з 15 жовтня по 31 грудня 2020 року посилити профілактичні заходи з дезінфекції приміщення Ковпаківського районного суду м. Суми шляхом проведення:
щоденного вологого прибирання усіх приміщень із застосуванням дезінфікуючих засобів;
регулярного протирання дверних ручок, перил у приміщенні суду, робочих столів, телефонів дезінфікуючими засобами ( тричі на день);
регулярного наскрізного провітрювання приміщень суду ( не рідше як кожні дві години по 10-15 хв.);
опромінення приміщення суду бактерицидними лампами.
2. Роз’яснити громадянам можливість відкладення розгляду справ у зв’язку із карантинними заходами та можливість розгляду справ в режимі відеоконференції.
3. Припинити проведення особистого прийому громадян керівництвом суду.
4. Обмежити допуск в судові засідання осіб, які не є учасниками судових засідань.
5. Обмежити допуск у судові засідання та приміщення суду осіб з ознаками респіраторних захворювань: блідість обличчя, почервоніння очей, кашель.
6. Зменшити кількість судових засідань, що призначаються для розгляду протягом робочого дня.
7. Ознайомлення учасників судового процесу з матеріалами судової справи, за наявності такої технічної можливості, здійснювати в дистанційному режимі, шляхом надсилання сканкопій матеріалів судової справи на електронну адресу, зазначену у відповідній заяві, заяви про ознайомлення приймати через дистанційні засоби зв’язку.
8. По можливості здійснювати судовий розгляд справ без участі сторін, в порядку письмового провадження.
9. Всі необхідні документи ( позовні заяви, заяви, скарги, відзиви, пояснення, клопотання тощо) надавати суду в електронному вигляді на електрону адресу суду через особистий кабінет в системі «Електронний суд», поштою, факсом або дистанційні засоби зв’язку.
10. Працівникам апарату суду, суддям дотримуватись вимог щодо провітрювання приміщень суду та опромінення бактерицидними лампами, протирання робочих поверхонь дезінфікуючими засобами.
11. Забезпечити оприлюднення наказу шляхом публікації на офіційному сайті суду веб-порталу « Судова влада України», сторінках суду у соціальних мережах, розміщення на інформаційних стендах у приміщенні суду.
12. Керівнику апарату суду довести наказ до відома суддів та працівників апарату суду.


Голова Ковпаківського
районного суду м. Суми Г.Ю. Корольова /підпис/