flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ЩОДО РОЗГЛЯДУ КЛОПОТАНЬ СЛІДЧИХ ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ ЕКСПЕРТИЗ ТРУПІВ

18 квітня 2018, 09:18

    16 березня 2018 р. набули чинності зміни до Кримінального процесуального кодексу України, якими встановлено новий порядок призначення експертиз у кримінальних провадженнях.
Відповідно до вимог ч. 3 ст. 244 КПК України клопотання про проведення експертизи розглядається слідчим суддею місцевого суду не пізніше п’яти днів із дня його надходження до суду.
Зважаючи на актуальність питання своєчасного призначення судово-медичних експертиз у кримінальних провадженнях за фактами смерті громадян, 16 березня 2018 р. відбулися збори суддів Ковпаківського районного суду м. Суми та прийнято рішення, яким встановлено чергування слідчих суддів для розгляду клопотань слідчих про проведення судово-медичних експертиз виключно трупів в порядку ст. 244 КПК України.
Однак останнім часом виникають непоодинокі випадки, коли до керівництва суду звертаються громадяни з питань неможливості своєчасного поховання рідних, оскільки, зі слів працівників слідчих органів, у вихідні судом клопотання не розглядаються.
Наголошуємо, щосуботи та щонеділі, а також у святкові дні, з 8.00 до 17.00 год. в Ковпаківському районному суді м. Суми здійснюється чергування слідчими суддями для розгляду клопотань слідчих про проведення експертизи трупів.
З питань щодо розгляду таких клопотань рекомендуємо звертатися до канцелярії суду за телефоном: (0542) 61-11-63.