flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив обвинувальний вирок щодо колишнього поліцейського

08 жовтня 2020, 15:23

07 жовтня 2020 року Ковпаківський районний суд м. Суми ухвалив вирок в кримінальному провадженні за фактом незаконного зберігання та збуту небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин та незаконного поводження з боєприпасами.
Чоловікові було пред’явлено обвинувачення за частиною другою статті 307 та частиною першою статті 263 Кримінального кодексу України.
Колишній співробітник правоохоронного органу, будучи зобов'язаним вживати заходи спрямовані на попередження протиправних дій, навпаки вчинив неправомірні дії. В певний проміжок часу 2017 року він придбав у невстановленої особи, а потім збув іншій особі психотропну речовину PVP, отримавши грошові кошти.
Також у поліцейського були вилучені бойові припаси – набої до мисливської та вогнепальної зброї, які він зберігав за місцем свого мешкання.
В суді обвинувачений вину визнав частково, вказав, що збутом наркотичних та психотропних засобів він не займався, вважає, що з боку працівників поліції та свідка відбулася провокація злочину.
Але, дослідивши докази по справі, суд прийшов до переконання про доведеність його вини у повному обсязі. Чоловікові призначено покарання у виді позбавлення волі на строк 6 (шість) років з конфіскацією майна.
На вирок може бути подана апеляційна скарга протягом 30 днів з моменту його проголошення.
Пошук документів по справі в Єдиному державному реєстрі судових рішень можна здійснити за номером № 592/957/18