flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звіт про проведення дня відкритих дверей

28 листопада 2011, 15:27

«ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ  СУДУ»

 

18 листопада 2011 року в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми відбувся День відкритих дверей для школярів та студентів. Метою заходу було покращення довіри  підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня  освіти та ознайомлення з принципами  судочинства.

Участь в заході взяли учні  Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №20 м. Сум, студенти Сумського державного університету та випадкові  відвідувачі суду, яким також було цікаво розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

Крім того, до проведення заходів  були залучені представники місцевих засобів масової інформації. Свої враження журналіст Світлана Лук’яненко  висвітлила на сторінках газети «Суми і Сумчани» від 25 листопада 2011 року №47.

Захід розпочався  з привітального слова голови суду Рунова В.Ю., який поділився власним професійним досвідом, а також відповів на запитання присутніх.

Гідом для учнів та студентів була керівник апарату суду  - Пономаренко В.І., яка провела екскурсію майже по всіх  відділах установи, таким чином  розповівши  школярам та студентам  про структуру та організацію роботи суду та про шлях, який  проходить  позовна заява, перш ніж потрапити на стіл до судді.

Ознайомлення з роботою суду розпочалося з канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду  та порядку роботи з ними в програмі ДЗС, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, а також  звернення до виконання  судових рішень. Також у доступній формі  роз’яснено порядок надання  та отримання інформації, порядок звернення до суду,  про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  як поводити себе  під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил  поведінки в суді.

Після чого учнів та студентів було запрошено до зали судових засідань, де у них випала нагода бути присутніми  при розгляді кримінальної справи у відкритому судовому засіданні.

Крім того, гості суду відвідали архів суду та дізналися про роботу помічників суддів та секретарів судових засідань, про їх  посадові обов’язки.

Наприкінці зустрічі учасники позитивно відгукнулися про День відкритих дверей та висловили побажання й в  майбутньому брати участь в подібних заходах.

На думку гостей, відвідувачів та  працівників суду, це ще одна  сходинка в підвищенні юридичної обізнаності населення та підростаючого покоління, такі зустрічі сприяють  підвищенню якості освіти, формуванню правильного уявлення про діяльність суду.

 

 

Від імені  колективу висловлюємо подяку всім учасникам заходу!

                                                                      Адміністрація суду!