flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

05 вересня 2014, 12:45

 

              03 вересня 2014 року в Ковпаківському районному суді м. Суми відбувся розгляд клопотання слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області про застосування запобіжного заходу – особисте зобов’язання до підозрюваного гр.Ж, 2000 р.н., раніше не судимої,  у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

           Так, 30.08.2014 року в вечірній час гр.Ж., перебуваючи в домоволодінні за місцем мешкання, розташованому в Сумському районі, вирішила вчинити умисне вбивство своєї бабусі гр.Ж, з якою мешкала разом, вважаючи, що таким чином вона забезпечить собі можливість навчання в школі  Сумського району. Реалізуючи задумане, з метою вчинення вбивства своєї бабусі  цього ж дня взяла в приміщенні гаражу  молоток, який планувала використати з метою вбивства, поклала його до сумки та почала чекати, гр..Ж. яка на той час знаходилася в гостях у доньки. Близько 18.30 год. вищевказаного дня, коли  гр.Ж.(бабуся) повернулася  в домоволодіння за місцем мешкання та відчинила двері до літної кухні, що розташоване на території домогосподарства, в цей час,  гр.Ж., маючи на меті вбити гр.Ж.(бабусю),  підійшла ззаду  та діставши з сумки молоток, заздалегідь  підготовлений  для скоєння злочину, діючи умисно та цілеспрямовано, розуміючи, що наносить удари в життєво важливі органи, що може призвести до смерті гр.Ж., знаходячись за спиною, нанесла два удари  в потиличну ділянку  голови останньої, від чого гр.Ж. (бабуся) впала та гр.Ж. з метою вбивства продовжила заподіювати молотком удари в область голови  близько 4-6 ударів. Внаслідок отриманих травм гр.Ж(бабуся) померла.

За результатами розгляду вищезазначеного клопотання слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми відносно гр. Ж., застосовано запобіжний захід у вигляді  особисте зобов’язання.