flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

05 вересня 2014, 12:55

 

03 вересня 2014 року в Ковпаківському районному суді м. Суми відбувся розгляд клопотання слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області про поміщення до лікувального закладу для проведення стаціонарної судової - психіатричної експертизи підозрюваної гр.Ж, 2000 р.н., раніше не судимої, підозрюваної у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України.

Так, 30.08.2014 року в вечірній час гр.Ж., перебуваючи в домоволодінні за місцем мешкання, розташованому в Сумському районі, вирішила вчинити умисне вбивство своєї бабусі гр.Ж, з якою мешкала разом, вважаючи, що таким чином вона забезпечить собі можливість навчання в школі  Сумського району. Реалізуючи задумане, з метою вчинення вбивства своєї бабусі  цього ж дня взяла в приміщенні гаражу  молоток, який планувала використати з метою вбивства, поклала його до сумки та почала чекати, гр..Ж. яка на той час знаходилася в гостях у доньки. Близько 18.30 год. вищевказаного дня, коли  гр.Ж.(бабуся) повернулася  в домоволодіння за місцем мешкання та відчинила двері до літної кухні, що розташоване на території домогосподарства, в цей час,  гр.Ж., маючи на меті вбити гр.Ж.(бабусю),  підійшла ззаду  та діставши з сумки молоток, заздалегідь  підготовлений  для скоєння злочину, діючи умисно та цілеспрямовано, розуміючи, що наносить удари в життєво важливі органи, що може призвести до смерті гр.Ж., знаходячись за спиною, нанесла два удари  в потиличну ділянку  голови останньої, від чого гр.Ж. (бабуся) впала та гр.Ж. з метою вбивства продовжила заподіювати молотком удари в область голови  близько 4-6 ударів. Побиття гр.Ж. припинила самостійно, вважаючи, що вбила гр. Ж. В результаті спричинених тілесних ушкоджень потерпіла    померла.

За результатами розгляду вищезазначеного клопотання слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми відносно гр. Ж., направити підозрювану гр.Ж. 2000  р.н., уродженку та  мешканку  Сумського району у відділення судово-психіатричних експертиз Сумської обласної спеціалізованої психіатричної лікарні №2  для проведення стаціонарної судово-психіатричної експертизина строк не більше двох місяців.