flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Із зали суду

22 вересня 2014, 11:15

          15 вересня 2014 року в Ковпаківському районному суді м. Суми відбувся розгляд клопотання слідчого СВ СМВ УМВС України в Сумській області про застосування запобіжного заходу – тримання під вартою до підозрюваного гр. Х., у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.194 КК України.

           Так, 13.09.2014 року в денний час гр. Х перебуваючи за місцем свого мешкання в м. Суми по вул. Горького, вирішив покінчити своє життя самогубством. Зайшовши на кухню, він від’єднав гумовий шланг від газової плити та відкривши газовий кран, через вказаний гумовий шланг почав дихати витоком газу, тим самим наповнюючи ним приміщення своєї квартири. Надалі гр. Х. вирішив повідомити до ОВС та того дня, зателефонував до оператора лінії “ 102” повідомивши про вчинення ним самогубства та умисного знищення себе, а також своєї квартири, шляхом напускання газу та його підпалу. Реалізуючи задумане, гр. Х. знаходячись у приміщенні своєї квартири, створив джерело відкритого вогню, від чого сталося займання газоповітряної суміші, яка утворилася внаслідок витоку газової речовини із газового трубопроводу та виникненням пожежі (дефлаграційного вибуху) в приміщенні будинку. В наслідок дефлаграційного вибуху, призвело до отримання мешканцями сусідніх квартир, працівниками ОВС, МЧС, які виїхали для надання допомоги, тілесних ушкоджень та руйнації будівельної конструкцій.

За результатами розгляду вищезазначеного клопотання слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми відносно гр. Х., застосовано запобіжний захід у вигляді – тримання під вартою.