flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо виборчого процесу

24 вересня 2014, 12:40

              Ковпаківський районний суд м. Суми звертає вашу увагу, що 26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори народних депутатів України.

У зв'язку із даними обставинами, громадянам України, які набули право голосу або особа, яка має право голосу може звернутися за власною ініціативою до органу ведення Державного реєстру виборців щодо включення або внесення змін до Реєстру у порядку, визначеному ст.ст. 19, 20 ЗУ «Про Держаний реєстр виборців». А у разі відмови або інших виниклих ситуацій, громадянин у встановленому законом порядку може звернутися до суду.

 

Одночасно Ковпаківський районний суд м. Суми роз'яснює, що відповідно до частини 3 статті 173 КАС України «Позовна заява про уточнення списку виборців може бути подана до адміністративного суду не пізніше як за два дні до дня голосування», а відповідно до частини 5 статті 179 КАС України «Позовні заяви, подані після закінчення строків, встановлених ст. 172-177 КАС України, суд залишає без розгляду». При цьому, суд також звертає увагу громадян, що при подачі до суду адміністративного позову у порядку установленому ст. 172-179 КАС України, зазначений адміністративний позов повинен відповідати вимогам ст. 106 КАС України.