flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Проведено лекцію студентам заступником голови суду

02 жовтня 2014, 17:48

         02 жовтня 2014 року в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми студенти 1 курсу Сумського національного аграрного університету були присутні у відкритому судовому засіданні при розгляді адміністративної справи про скасування постанови про адміністративне правопорушення.

Після завершення судового заідання засупником голови суду Корольовою Галиною Юріївною, для студентів також була проведена лекція на тему: «Підсудність справ в судах загальної юрисдикції», «Порядок розгляду цивільних та адміністративнних справ», «Порядок оскарження рішення суду», а також відповіла на різні їх запитання.

Крім того, помічником голови суду, для студентів була проведена екскурсія по суду, де вони відвідали канцелярію та архів суду. Присутні ознайомились з роботою працівників канцелярії та реєстрацією документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», а також звернення до виконання судових рішень та порядок зберігання справ в архіві суду.

Також студенти були ознайомлені з діяльністю суду, веб-сторінкою Ковпаківського районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.