flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Заступником голови суду проведено лекцію для учнів 7 школи

07 жовтня 2014, 10:28

         07 жовтня 2014 року року заступником голови Ковпаківського районного суду м. Суми Корольовою Галиною Юріївною, для учнів 9-Д класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7, м. Суми Сумської області проведено лекцію на тему «Закон та право для всіх єдині», «Відповідальність неповнолітніх». Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня правової освіти та ознайомлення з принципами судочинства.

Слід зауважити, що учні з зацікавленістю отримували інформацію, що свідчить про готовність молодого покоління до правових взаємовідносин, та вирішення всіх життєвих питань правовим шляхом.

Також учні були ознайомлені з діяльністю суду, веб-сторінкою Ковпаківського районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.

Крім того, помічником голови суду, для учнів була проведена екскурсія по суду, де вони відвідали канцелярію та архів суду. Присутні ознайомились з роботою працівників канцелярії та реєстрацією документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», а також звернення до виконання судових рішень та порядок зберігання справ в архіві суду.