flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомча лекція керівника апарату суду для школярів школи №9

05 грудня 2014, 14:01

          Керівником апарату Ковпаківського районного суду м. Суми Пономаренко В.І., 05 грудня 2014 року у приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми проведено «День відкритих дверей» для учнів 11 класу Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №9, м. Суми Сумської області.

Учні були ознайомлені з діяльністю суду, веб-сторінкою Ковпаківського районного суду м. Суми на порталі «Судова влада», можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку, можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд» та направлення повісток у вигляді SMS.

Крім того, керівник апарату суду розповіла учням про систему судоустрою України, про строки настання адміністративної та кримінальної відповідальності у неповнолітніх, також відповіла на різні їх запитання.

Після чого учні були запрошені до зали судових засідань, де у них випала нагода бути присутніми у відкритому судовому засіданні при розгляді кримінального провадження відносно Ч у вчиненні незаконного виробництва, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи переселення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту (головуючий суддя Чернобай О.І.).