flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про кількість SMS – повідомлень, направлених учасникам судового процесу у 2014 році.

16 січня 2015, 13:40

 Інформація про кількість SMS – повідомлень, направлених учасникам судового процесу у 2014 році.

 

У Ковпаківському районному суді м. Суми запроваджено послугу надсилання SMS - повідомлення учасникам судового процесу.

Процедура полягає у наступному: судові повістки про виклик до суду надсилаються судом учаснику судового процесу (кримінального провадження) у вигляді SMS-повідомлення на його номер мобільного телефону. Надсилання таких повісток здійснюється у відповідності до статті 135 Кримінального процесуального кодексу України та частини 6 статті 74 Цивільного процесуального кодексу України, якими передбачена можливість інформування учасників процесу за допомогою телефону або іншими засобами зв’язку, що забезпечують фіксацію повідомлення.

Учасник судового процесу (кримінального провадження) подає до суду заявку про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі. Така заявка може оформлятись безпосередньо в суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена на веб-сторінці Ковпаківського районного суду м. Суми. Судова повістка в електронному вигляді надсилається учаснику судового процесу на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.

Відповідно до статистичних відомостей в Ковпаківському районному суді міста Суми протягом 2014 року було направлено 2543 повістки (що становить 12048 SMS-повідомлення).