flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відновлення декларування

23 жовтня 2023, 10:52

12 жовтня 2023 року набрав чинності Закон про відновлення декларування. Одночасно стартувала й кампанія декларування за 2021-2022 роки, яка триватиме до 31 січня 2024 року.
Нагадуємо, що згідно Закону України «Про запобігання корупції» присяжні зобов’язані щорічно подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі - декларація), за формою, що визначається Національним агентством.
Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 цього Закону присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) відносяться до суб’єктів декларування.
Звертаємо увагу, що для подачі декларації попередньо слід отримати електронно-цифровий підпис (ЕПЦ).
Чинним законодавством передбачено, що умисне недекларування або декларування недостовірної інформації – це корупційне правопорушення, за яке передбачено адміністративну чи кримінальну відповідальність (стаття 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, стаття 366-1 Кримінального кодексу України).
Роз’яснення стосовно декларування розміщені у Базі знань НАЗК. Отримати додаткову консультацію можна за телефоном контакт-центру (044) 200-06-94 або направивши офіційного листа на електронну пошту info@nazk.gov.ua.
Відповіді на найпоширеніші технічні питання роботи з Реєстром декларацій розміщені за посиланням.