flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До суду завітали студенти!

30 січня 2024, 08:18

29 січня 2024 року в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми студенти 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ були присутні у відкритому судовому засіданні та на проголошенні рішення суду при розгляді цивільної справи про заміну сторони у виконавчому провадженні (головуючий суддя Владислав Костенко).

Після завершення судового засідання суддя Костенко Владислав Геннадійович для студентів провів лекцію на тему: «Інформація про діяльність суду», «Судоустрій в Україні», «Порядок звернення до суду», «Реалізація та захист прав людини», а також відповів на поставлені студентами питання.

Крім того, помічник голови суду ознайомила присутніх з діяльністю суду, роботою працівників апарату суду та архівом суду. Студенти дізнались про реєстрацією та рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в автоматизованій системі документообігу суду, порядок реєстрації справ різних категорій, порядок звернення до виконання судових рішень та порядок зберігання справ в архіві суду. Більш детально ознайомились з роботою секретарів судового засідання, а саме, фіксування судового процесу технічними засобами, можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференцзв’язку.

Також, студентам було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду, про веб-сайт Ковпаківського районного суду м. Суми та можливістю відправки учасникам процесу процесуальних документів та повісток в електронному вигляді через «Електронний суд».