flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя-спікер взяв участь у форумі щодо захисту прав людини

14 червня 2024, 11:18

13 червня 2024 року на Сумщині пройшов форум «Захист прав людини в умовах воєнного стану на прикордонні». Захід об’єднав представників державної влади, місцевого самоврядування, правоохоронних органів, суддів, прокурорів, адвокатів, представників бізнесу, а також міжнародних та всеукраїнських громадських організацій.
Участь у роботі форуму взяв і суддя-спікер Ковпаківського районного суду м. Суми Владислав Костенко.
Організаторка та модераторка заходу Тетяна Мироненко, представниця Уповноваженого Верховної Ради з прав людини у Сумській області, порушила актуальні питання щодо захисту та утвердження прав громадян, особливостей документування воєнних злочинів, евакуації з 5-кілометрової зони, повернення депортованих і примусово переміщених дітей.
З привітанням до учасників форуму в онлайн режимі також звернувся Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.
Війна російської федерації зачепила майже кожного в Україні. Агресором поставлено під загрозу не тільки цілісність нашої держави, але й життя людей, особливо на прикордонні. Кожного дня Україна зазнає ударів з боку ворога, знищуються міста і села, гине цивільне населення. Така ситуація потребує об’єднання спільних зусиль для протистояння ворогу та, в першу чергу, для надання допомоги постраждалим. Особливо її потребують особи, які є вимушеними переселенцями. Перед людьми постали виклики з пошуку житла, роботи, адаптації на новому місці тощо.
В ході спілкування учасники зустрічі зійшлися на думці, що саме злагоджена робота усіх державних органів, громадських організацій має сприяти соціалізації, забезпеченню і реалізації прав людей.
Владислав Костенко відмітив, що подібні заходи є важливою платформою, що сприяє спілкуванню представників різних сфер та експертів для вирішення актуальних питань та викликів сьогодення.