flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВІДВІДИНИ СУДУ СТУДЕНТАМИ

20 листопада 2015, 15:18

           Ми завжди з радістю підтримує ініціативу викладачів та студентів місцевих навчальних закладів щодо відвідин суду. Приємно, що  молодь цікавиться нашою роботою, в свою чергу надаємо їм можливість спостерігати, як на практиці втілюються знання, здобуті під час навчання.

Отже, 20 листопада 2015 року четвертокурсники  Сумського державного університету відвідали судове засідання, в якому колегією суддів розглядалося кримінальне провадження, порушене за статтею 115 КК України ( умисне вбивство). Це повторний візит, оскільки, зацікавившись кримінальним провадженням минулого разу, студенти вирішили прослідкувати за ходом розгляду справу до винесення остаточного рішення .

А для студентів п'ятого курсу Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка прес-секретар суду Вікторія Сиріцина провела ознайомчу екскурсію судом, під час якої розповіла про роботу канцелярії, функціонування комп’ютерної програми «Д-3», особливості проведення судових засідань в режимі відео-конференції . Огляд приміщень суду, архіву, зали судових засідань викликали зацікавлення та безліч питань щодо діяльності суду, здійснення правосуддя. Майбутні психологи виявили бажання наступного разу відвідати судове засідання з розгляду кримінального провадження.

Тож плануємо і надалі проводити такі зустрічі, що сприяють налагодженню діалогу між працівниками суду та студентством, формуванню поваги до права та підвищенню довіри до судової системи взагалі.