flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ

30 листопада 2015, 11:25

 

           27 листопада 2015 року в Ковпаківському районному суді міста Суми було проведено День відкритих дверей для школярів Сумської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №7 ім. Максима Савченка.

Даний захід проходив згідно плану роботи суду на ІІ-ге півріччя 2015 року та мав на меті підвищення рівня обізнаності молоді з роботою суду, ознайомлення учасників з практичними питаннями реалізації громадянами своїх прав у суді, формування довіри та поваги до судової системи.

Слід зазначити, що останнім часом ми досить тісно співпрацюємо з вчителем історії та права цього навчального закладу, Пшеничним Сергієм Анатолійович. Як зазначив викладач: «Якби в суді була зала осіб на 200, то ми б і кілька класів одночасно привели. Дуже багато дітей цікавляться подібними заходами…».

За традицією для дев’ятикласників було проведено ознайомчу екскурсію приміщенням суду, вони мали можливість завітати до канцелярії, архіву, залів судових засідань, робочих кабінетів працівників суду, дізнатися про реєстрацію справ, передачу їх на зберігання.

А потім - саме цікаве - відвідини судового засідання!

Суддею Кондратенком Миколою Вікторовичем розглядалося кримінальне провадження, в якому обвинувачений перебуває під вартою за вчинення угону транспортного засобу.

Робота конвойної служби, дії секретаря під час судового засідання, слово прокурора, сам судовий процес – все це викликало неабиякий інтерес!

Під час перерви, оголошеної в судовому засіданні, школярам випала нагода поспілкуватися з суддею, який в доступній формі розповів про судову систему України, символи правосуддя (мантію, нагрудний знак, молоток), розгляд справ різних категорій, окремо зупинився на порушеннях, що вчиняють  неповнолітні, застеріг від подібних вчинків, відповів на запитання.

Сподіваємось, що нам вдалось сформувати в учасників проведеного заходу враження як про судову систему взагалі , так і про наш суд окремо.