flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ СУДУ

23 травня 2013, 11:13

 

«ДЕНЬ  ВІДКРИТИХ  ДВЕРЕЙ  СУДУ»

 

22 травня 2013 року в Ковпаківському районному суді м. Суми було проведено День відкритих дверей під гаслом «Відкритість суду-крок назустріч громадськості».

Цей захід в нашому суді проводиться не вперше, його було започатковано два роки тому.

Цього року нас відвідали учні 10-11 класів Сумської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 м. Суми з метою профорієнтації та студенти Сумського державного університету. Також у проведенні заходу прийняли участь випадкові відвідувачі суду, яким також  було цікаво  розширити свою уяву про роль суду і його роботу.

До проведеного заходу також були залучені представники місцевих засобів масової інформації.

Керівник апарату суду  - Пономаренко Вікторія Іванівна, яка провела екскурсію по суду ознайомила гостей суду з основними засадами організації судової системи України, із організацією роботи і структурою суду, обов’язками  працівників апарату суду,  розповіла про те, які є види злочинів, які з них найпоширеніші серед неповнолітніх, яка відповідальність передбачена за їх скоєння, а також про строки настання адміністративної  та кримінальної відповідальності.

Молодих людей цікавили різні питання діяльності суду, а саме які з розглянутих судом справ були цього року найрезонансніші, про строки зберігання кримінальних, цивільних та адміністративних справ, чи всі громадяни мають безперешкодний доступ до судових рішень, та за які провини найчастіше карають неповнолітніх, тощо. На всі запитання вони отримали чіткі та повні відповіді.

У ході екскурсії вони відвідали канцелярію суду де присутні дізналися про реєстрацію і рух документів, що надходять до суду та порядок  роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково-статистичних карток, а також  звернення до виконання  судових рішень. Також відвідали архів суду, де їм розповіли про порядок зберігання справ.

Після чого учні та студенти були запрошені до зали судових засідань, де у них випала нагода бути присутніми у відкритому судовому засіданні при розгляді кримінальної справи.

 У фінальній частині, за підсумками  проведеного заходу Дня відкритих дверей, учні, студенти та відвідувачі суду висловили подяку керівництву суду.

Школярі 10-11 класів зазначили, що на даний час перебувають в пошуку професії і такий захід допоможе тим, хто вже зацікавився правознавством і мріє свою майбутню професію пов`язати з ним. 

 

 

 

Від імені  колективу висловлюємо подяку всім учасникам заходу!