flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІЗ З‎АЛИ СУДУ.

29 жовтня 2013, 16:42

ІЗ З‎АЛИ СУДУ.

28 жовтня 2013 року слідчим суддею Ковпаківського районного суду м. Суми було розглянуто клопотання слідчого Сумського РВ УМВС України в Сумській області про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного К.

В клопотанні слідчого було зазначено, що гр. К незаконно виготовив особливо-небезпечний наркотичний засіб опій ацетильований, зберігав та перевіз до м. Суми з метою особистого вживання та подальшого переміщення через митний кордон України на територію РФ з приховуванням від митного контролю. Так гр. К здійснив поїздку автобусом сполученням «Суми-Курськ» як пасажир міжнародного автомобільного пункту пропуску «Рижівка» Білопільського району Сумської області, при цьому намагався незаконно перевезти на територію РФ особливо небезпечний наркотичний засіб з метою подальшого особистого вживання на території Російської Федерації, достовірно знаючи, що між Україною та Російською Федерацією встановлений митний кордон, переміщення через який наркотичних засобів здійснюється у встановленому законодавством України порядком, намагався перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю на територію Російської Федерації, однак свій злочинний намір не завершив по причинам , що не залежали від його волі.

Ухвалою суду від 28 жовтня 2013 року у задоволенні клопотання слідчого про обрання гр. К запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відмовлено.

Оскільки суд вважає, що гр. К не обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, а саме у скоєнні замаху на контрабанду наркотичних засобів, оскільки з наданих суду доказів, вбачається, що мало місце  добровільна відмова при незакінченому злочині, а відповідно до вимог законодавства відповідальність передбачає лише в тому разі, якщо фактично вчинене діяння містить склад іншого злочину.

Разом з тим суд вважає, що гр. К обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального провадження, щодо виготовлення та перевезення наркотичних засобів, оскільки він сам при розгляді клопотання не заперечував цей факт.

Тому гр. К було обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання та покладено на підозрюваного К такі обов’язки:

-          Здати на зберігання до органів внутрішніх справ документи, що дають право на виїзд з України;

-          З’являтися до слідчого за першим викликом;

-          Не залишати місце свого проживання без дозволу слідчого;

-          Докласти зусиль до пошуку роботи.