flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ІЗ З‎АЛИ СУДУ.

30 жовтня 2013, 08:49

 

ІЗ З‎АЛИ СУДУ.

23 жовтня 2013 року у відкритому судовому засіданні в приміщенні Ковпаківського районного суду м. Суми розглянуто цивільну справу за позовом Іванова П.В. до Лук’яненко В.М., Товариства з обмеженою відповідальністю “Відікон”, Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональні новини”, третя особа – Публічне акціонерне товариство “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім.М.В.Фрунзе” про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації.

Так позивач просив суд ухвалити рішення, яким визнати недостовірною інформацію про діяльність фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В., поширену президентом ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Лук`яненком В.М. під час телеефіру програми “Пряма мова” на телеканалі “Відікон” 04.06.2013 року та в повторах програм, в частині наступних слів: “У нас появился финансовый директор - Иванов... Сначала он появился у нас ... управляющий строительной компанией “Стройиндустрия”, полностью её развалил и ликвидировал”; “Не знает экономики, единственное занимается всевозможными схемами незаконными, это наверно он имеет в этом вопросе определённое понятие...”; зобов'язати Товариство з обмеженою відповідальністю “Телерадіокомпанія “Відікон” спростувати поширену Лук'яненком В.М. недостовірну інформацію про Фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В., шляхом проголошення диктором каналу в строк не пізніше п’яти календарних днів з дати набрання рішенням суду законної сили інформації наступного змісту: “Під час телеефіру програми “Пряма мова” на телеканалі “Відікон” 04.06.2013 року та в повторах програм було поширено інтерв'ю Президента ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Лук'яненко В.М. про діяльність ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе”. В цьому інтерв'ю Лук'яненко В.М. повідомив недостовірну інформацію про діяльність фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В. в частині вищезазначених слів; визнати недостовірною інформацію про діяльність фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В., поширену президентом ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Лук'яненком В.М. під час прес-конференції, що відбулась 11.06.2013 року у прес – центрі “RegioNews-Суми” в частині наступних слів: “Директор по финансам Иванов. Он прославился тем, что развалил могучую “Стройиндустрию”, где работало 800 человек, исчез, а теперь появился на заводе, где занимается этими преступными схемами”; зобов'язати Прес-центр “RegioNews-Суми” в особі Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональні новини” спростувати поширену Лук'яненком В.М. недостовірну інформацію про Фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В., шляхом повідомлення в строк не пізніше п’яти календарних днів з дати набрання рішенням суду законної сили на офіційному сайті: regionews.sumy.ua інформації наступного змісту: “Під час прес-конференції, що відбулась 11.06.2013 року у Прес-центрі “RegioNews-Суми” Президент ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Лук'яненко В.М. повідомив недостовірну інформацію про діяльність Фінансового директора ПАТ “Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе” Іванова П.В. в частині вищезазначених слів.

Рішенням Ковпаківського районного суду м. Суми в задоволенні позову Іванова П.В. до Лук’яненко В.М., Товариства з обмеженою відповідальністю “Відікон”, Товариства з обмеженою відповідальністю “Регіональні новини”, третя особа – Публічне акціонерне товариство “Сумське машинобудівне науково-виробниче об’єднання ім. М.В.Фрунзе” про захист честі, гідності, ділової репутації та спростування недостовірної інформації було відмовлено за необґрунтованістю.