flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В судовому засіданні по кримінальній справі суд розглянув клопотання сторін

10 червня 2019, 15:09

10 червня 2019 року відбулось чергове судове засідання в кримінальній справі за обвинуваченням громадянина Т. у вчиненні злочинів, передбачених п.6 ч.2 ст.115, п.п. 6,13 ч. 2 ст.115, ч.ч. 3, 4 ст.187, ч. 3 ст. 357 Кримінального кодексу України.
На початку засідання підсудний заявив кілька клопотань, а саме:
- про проведення розгляду справи у закритому режимі, оскільки засобами масової інформації щодо нього поширено неправдиву інформацію. Також вказав, що до винесення вироку ніхто не має права називати його маніяком, вбивцею, злочинцем тощо;
- про відвід представникам потерпілих, оскільки вважає, що вони штучно привертають увагу громадськості до цієї справи, залучивши засоби масової інформації;
- про звернення суду до Управління служби безпеки України в Сумській області з заявою про проведення перевірки за фактом спонукання громадян до проведення акції під будівлею Ковпаківського районного суду міста Суми 03 червня 2019 року та виплати їм коштів за участь у цій акції.
Прокурор та представники потерпілих заперечували проти задоволення клопотань підсудного.
Суд відмовив у задоволенні заявлених клопотань у зв’язку з їх необґрунтованістю.
Також у судовому засіданні представниками потерпілих подано письмове клопотання про забезпечення цивільних позовів шляхом накладення арешту на майно та банківські рахунки підсудного.
У задоволенні цього клопотання судом відмовлено. Під час досудового слідства були вжиті заходи забезпечення позову і постановою слідчого слідчого відділу прокуратури Сумської області був накладений арешт на майно обвинуваченого.
Прокурором заявлено клопотання про відкладення судового засідання через її зайнятість у іншому судовому засіданні.
Розгляд справи продовжиться о 13 год. 00 хв. 12 липня 2019 року.