flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Інформація про кількість SMS – повідомлень, направлених учасникам судового процесу у першому півріччі 2019 року.

19 липня 2019, 10:51

Вже декілька років у Ковпаківському районному суді м. Суми запроваджено послугу надсилання SMS - повідомлення учасникам судового процесу.

Учасник судового процесу подає до суду заявку про намір отримання судової повістки в електронному вигляді за допомогою SMS-повідомлення у відповідній справі. Така заявка може оформлятись безпосередньо в суді або шляхом роздрукування та заповнення учасником форми, яка розміщена на веб-сторінці Ковпаківського районного суду м. Суми. Судова повістка в електронному вигляді надсилається учаснику судового процесу на його номер мобільного телефону, вказаний в такій заявці.

Формування тексту судової повістки, облік та її відправка у вигляді SMS-повідомлення здійснюється в автоматизованій системі документообігу суду.

Відповідно до статистичних відомостей в Ковпаківському районному суді міста Суми протягом першого півріччя 2019 року було направлено 5960 повісток, в порівнянні з аналогічним 2018 роком надходження повісток збільшилось на 1851 (в першому півріччі 2018 року направлено 4109 повістки).