flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За бажання незаконно збагатитися доцент університету отримала штраф

01 листопада 2019, 08:57

Штраф у сумі 12 750 гривень – таке покарання Ковпаківський районний суд міста Суми призначив доценту однієї з кафедр Сумського державного педагогічного університету ім. А.С. Макаренка.
Жінку визнано винною у підбурюванні іншої особи до надання неправомірної вигоди та заволодінні чужим майном - коштами в сумі 1000 гривень, шляхом зловживання довірою, тобто шахрайстві.
Так, обіймаючи посаду доцента кафедри навчального закладу обвинувачена повідомила одній зі студенток про те, що та має надати кошти нібито у вигляді благодійного внеску для проведення ремонтних робіт в будівлі університету. При цьому потерпіла зрозуміла, що вказані кошти мають бути передані до початку державного іспиту, в іншому разі вона може не здати цей іспит та не отримати диплом про вищу освіту. Але викладач запевнила, що при умові надання коштів не буде жодних перешкод для успішного захисту магістерської роботи.
Зрозумівши, що її спонукають до надання неправомірної вигоди невстановленій службовій особі (оскільки сама викладачка не мала ніякого відношення до іспиту потерпілої), студентка погодилась на таку пропозицію, про що повідомила правоохоронні органи.
В судовому засіданні обвинувачена свою вину не визнала, та вказала на помилковість доводів слідчого та прокурора. Незважаючи на її заперечення, суд дійшов висновку про доведення факту вчинення кримінального правопорушення перевіреними та дослідженими доказами.
Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.