flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За хибне повідомлення про замінування – під варту

30 січня 2020, 13:06

30 січня 2020 року слідча суддя Ковпаківського районного суду міста Суми розглянула клопотання слідчого, погоджене з прокурором Сумської місцевої прокуратури, про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Чоловіка підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками).
Нещодавно житель села Верхня Сироватка Сумського району тричі поспіль телефонував на лінію 102 та повідомляв про підготовку вибуху в зоні розташування моста по Харківській трасі, тим самим викликавши паніку та порушення громадського порядку. Також жалівся на життя, труднощі з пошуком роботи.
У судовому засіданні прокурор мотивував своє клопотання тим, що вчинено суспільно небезпечний злочин неодноразово судимою особою. Також підозрюваний офіційно не працевлаштований, не має сталих соціальних зв’язків.
Сам чоловік не заперечував причетність до скоєного, але просив обрати йому більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.
Надані стороною обвинувачення докази переконливо доводять причетність підозрюваного до вчинення даного кримінального правопорушення.
При обранні запобіжного заходу суддею враховано практику Європейського суду з прав людини, відповідно до якої суд своїм рішенням повинен забезпечити не тільки права підозрюваного, а й високі стандарти охорони загальносуспільних прав та інтересів.
Клопотання прокурора задоволено та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливість внесення застави у розмірі 63060 гривень.
Ухвала слідчого судді може бути оскаржена протягом п’яти днів до Сумського апеляційного суду.